Bouwzorg Fryslan
  • Home
  • Diensten
  • Portfolio
  • Inspiratie
  • Over ons
  • Blog
  • Tools
  • Tarieven
  • Contact
  • Privacy Statement
  • Home
  • Diensten
  • Portfolio
  • Inspiratie
  • Over ons
  • Blog
  • Tools
  • Tarieven
  • Contact
  • Privacy Statement


Blog

5 Tips voor het succesvol maken van afspraken met bewoners

10/2/2020

0 Reacties

 
​Daar wordt aan de deur geklopt......
Het maken van een afspraak lijkt een fluitje van een cent. Toch kan het echt een hersenbreker zijn als je onder tijdsdruk staat en je bewoners de deur niet voor je opendoen op het door jou bedachte moment. Je had al een strakke planning, maar die komt nu wel heel erg onder druk te staan.
Regelmatig worden wij gebeld om advies over een geschikte aanvliegroute voor het maken van afspraken. Omdat ieder project anders is, net als de betrokken partijen, personen en natuurlijk de bewonersgroep, is niet echt een beste manier.
Maar ik heb wel 5 tips voor je om een succesvolle strategie voor het maken van afspraken te bepalen.
Foto
TIP 1 Ken je doelgroep
Het is goed om even stil te staan bij de bewoners die je gaat bezoeken. Niet alle bewoners kunnen altijd thuis zijn op het moment dat jij dat graag zou willen. Er zijn ook bewoners die niet flexibel zijn om welke reden dan ook. Dat is lastig voor je, maar je hebt ermee te dealen. Als je dit van tevoren weet, kun je je Afsprakenroute daarop aanpassen.

TIP 2 Bepaal je doel
De mensen die mij kennen, weten dat ik een voorstander ben voor het bepalen van doelen vooraf. Wij stellen altijd doelen op voor de resultaten die we willen halen voor het maken van de afspraken voor huisbezoeken. We stellen bijvoorbeeld van tevoren vast wanneer we alle afspraken gemaakt willen hebben. We meten tussentijds en sturen bij als dat nodig is.

TIP 3 Denk goed na over je strategie
Als je je bewonersgroep kent en een stip op de horizon hebt staan, kun je gaan nadenken over je strategie. Je bepaalt welke stappen je gaat zetten om je doel te halen. Daarna bepaal je welke middelen je daarvoor in gaat zetten. Welke manier van communiceren past het beste bij je bewonersgroep.

TIP 4 Geef niet op
Stap 1, 2 en 3 kun je vrij snel zetten. Je weet u wie je bewoners zijn, wat je doelen zijn en hoe je die doelen wilt bereiken. En nu moet je beginnen en doorzetten. Meestal begin je met het versturen van brieven. Ga er niet vanuit dat die allemaal gelezen worden! Ga dat alsjeblieft checken! Werkt je strategie? Haal je je tussenmetingen? Dan is dat super. Heb je (te) weinig respons? Stuur dan op tijd bij en check opnieuw! Uitdaging in deze fase? Geef niet op, zet door en het gaat je lukken.

 TIP 5 Wees creatief
Laatst hadden we te maken met een bewonersgroep die moeilijk te bereiken was. Veel bewoners waren eigenlijk allemaal laaggeletterd, maar wonen wel zelfstandig. Het is goed mogelijk dat het dan niet helemaal gaat zoals jij dat wilt. 
Ik herinnerde me ineens dat een neef die ook niet kan lezen en schrijven, whatsapp gebruikt met voice recording. Zo’n oplossing om bewoners te bereiken is altijd de moeite waard om te proberen. Ook een getekende kaart voor een gemiste afspraak is een idee als je bewoners laaggeletterd zijn. Een tekening zegt vaak meer dan een heleboel woorden.

De ideale route
Volgens mij bestaat de ideale route niet. Maar wij hebben wel een Afsprakenroute die ons uitstekende resultaten oplevert. Vind je het leuk te bekijken welke route wij volgen? Download dan hier onze Afsprakenroute. 

Oh ja, mag ik nog even je aandacht?
Ik ben trots op alle collega's die werken in renovatieprojecten in bewoonde toestand. Misschien ben ik een softe bouwkundige, maar ik vind het tijd om dat hardop te zeggen! Daarom post ik iedere dag een mensbericht #zachtheidindebouw op Instagram. Kijk je mee?
​
#bouw #marketing #zachtheidindebouw #bewonersbegeleiding #sociaalprojectleider #bewonerscommunicatie #renovatie #energietransitie #grootonderhoud #klantgerichtbouwproces
0 Reacties

Zachtheid in de bouw? Wat is dat nou weer voor flauwekul!

30/1/2020

0 Reacties

 
Bewonersbegeleiding en bewonerscommunicatie, dat is ons werk. We informeren bewoners zo goed mogelijk over de werkzaamheden die gaan komen. Dan weten ze precies wat er gaat gebeuren en wanneer. 
 
Waarom? 
 
Als alle bewoners de vaklieden welkom heten in hun huis, dan kunnen zij hun werk volgens plan en met plezier doen!
 
We staan met z’n allen voor een enorme renovatie- en transitieopgave! En we hebben álle gedreven en gemotiveerde bouwers nodig om dat voor elkaar te krijgen. Bouwen kunnen we als de beste. Er is genoeg kennis en de processen zijn goed ingericht. Toch kan het nog beter. Als we een beetje meer begrip voor elkaar hebben, een beetje zachter zijn tegen elkaar. Zodat iedere timmerman, monteur en schilder weet dat hij gewaardeerd wordt.
Foto
Vroeger was ik zo’n harde bouwvrouw… Als opzichter stond ik bekend als bitch op de bouw. Nu weet ik dat dat niet werkt! Wat werkt dan wel? Heet vaklieden welkom op hun werk, heb begrip voor de druk waaronder zij werken en geef een compliment op zijn tijd! 
 
“Zachtheid op de bouw, dat is toch niks!” 
Maar er is ook niks mis mee! Het is gratis en het werkt!
 
Wij bouwen aan de Bouwplaats voor Structureel Succes, waar je tools vindt die je kunt gebruiken voor het inrichten van je eigen klantgerichte bouwproces. Tools voor bewonerscommunicatie en bewonersbegeleiding. Je weet vast wel dat er, door het inrichten van een klantgericht bouwproces, minder vertraging, minder faalkosten en minder onveilige situaties tijdens de bouw ontstaan. Daardoor krijg je een beter eindresultaat, meer werkplezier en werken vaklieden het liefst bij jou. 
 
Eén van onze gratis tools is de ‘Afsprakenroute’. Een veelgehoorde klacht is dat bewoners niet thuis zijn als ze een afspraak hebben. We laten je zien welke stappen wij zetten en hoe wij ervoor zorgen dat we bijna nooit voor een dichte deur staan. Of lees ons ‘E-book 7 valkuilen bij bewonerscommunicatie’ met inzichten die je eigenlijk wel weet, maar die je makkelijk vergeet. Op onze website bouwzorgfryslan.nl lees je meer over onze hands-on dienstverlening. Voor dagelijkse motivatie volg je ons op Instagram.
 
Heb je specifieke issues waar je meer over wilt weten? Stel dan je vraag via helena@bouwzorgfryslan.nl je krijgt snel antwoord.
 
#bouw #marketing #zachtheidindebouw #bewonersbegeleiding #sociaalprojectleider #bewonerscommunicatie #renovatie #energietransitie #grootonderhoud #klantgerichtbouwproces
0 Reacties

5 Belangrijke lessen die een bewoner me leerde

8/2/2017

1 Reactie

 
Foto
De verbouwing van badkamer, toilet en keuken bij meneer de Vries start volgende week maandag. Ik ben een paar keer bij hem op bezoek geweest om hem te helpen met de voorbereidingen. De Vries, ongeveer 50 jaar en alleen, heeft het er moeilijk mee. Het is niet zo dat hij tegen de verbouwing is, maar hij ziet het gewoon niet zitten. Hij heeft een heleboel vragen waar hij geen antwoord op weet. Moet ik alles leeghalen? Waar moet ik mijn spullen neerzetten? Waar haal ik dozen vandaan?

In het begin begreep ik zijn probleem niet goed. Hij had weinig spullen en bij de supermarkt waren genoeg lege dozen te krijgen. Hoe moeilijk kon het zijn. Maar daar zat ik helemaal FOUT. Voor meneer de Vries was het wel moeilijk. Na een derde ontmoeting zag ik de wanhoop in zijn ogen en besefte ik me dat hij dit echt niet kon organiseren.

Mijn intentie is om bewoners te helpen, zonder hen alles uit handen te nemen.....

Meer lezen
1 Reactie

10 Tips voor meer tijd (2)

17/11/2016

0 Reacties

 
Twee weken geleden publiceerde ik de eerste 5 van 10 tips om meer tijd te creëren in je werkweek. Heb je al een of meerdere tips toegepast en pluk je daar nu al de vruchten? Fantastisch! Zat er niks voor je tussen of wil je nog meer tips over het effectief gebruiken van je tijd? Lees dan snel verder....

Meer lezen
0 Reacties

10 Tips voor meer tijd

2/11/2016

0 Reacties

 
In mijn vorige artikel vroeg ik jullie naar de grootste uitdagingen in je werk, als bewonersbegeleider tot een van je taken behoord. Het zal je waarschijnlijk niets verbazen dat TIJDGEBREK met stip op nummer 1 staat.

Het begeleiden van bewoners voor het succesvol doorlopen van een renovatieproces is een vak apart, Door een goede relatie met de bewoners voorkom je oponthoud en beperk je faalkosten. Het is helaas niet vanzelfsprekend dat er een post “bewonersbegeleiding” in de begroting wordt opgenomen. De communicatie met de bewoners wordt dan een extra taak voor de projectleider of uitvoerder. Maar waar haal je de tijd vandaan? Hoe voeg je deze extra werkzaamheden in je overvolle schema?

Wanneer er geen ruimte is om bewonerscommunicatie uit te besteden, moet je je tijd effectiever gebruiken. Dat is een hele uitdaging. Door verschillende methodes voor time management te combineren, vergroot je je effectiviteit. Zo ontstaat er meer tijd voor je taken als bewonersbegeleider. In dit artikel geef ik je de eerste 5 van 10 tips om effectief met je tijd om te gaan.

Meer lezen
0 Reacties
<<Vorige

    Auteur

    Ik deel graag mijn verhalen en ervaringen met jullie!

    Archieven

    Februari 2020
    Januari 2020
    Februari 2017
    November 2016
    Oktober 2016
    Juni 2016
    Februari 2016

    Categorieën

    Alles

    RSS-feed

Bezoekadres

Wat klanten zeggen

"Helena denkt 'out of the box' en vertaalt nieuwe ideeën en visies naar de praktijk van nu . Daarnaast heeft ze het vermogen om de vraag van de klant centraal te stellen en deze te beantwoorden met een technische oplossing. Dit lijkt logisch, echter in de bouwsector is dat zeker niet zo. "
Foto gebruikt onder Creative Commons van Nederland in foto's